Chokladprovning i Stockholm

Stockholm är inte bara känd för att vara Sveriges huvudstad, utan även för sin rika och varierade gastronomiska scen. För matentusiaster och sötsugna själar erbjuder staden ett brett utbud av kulinariska upplevelser. En av dessa upplevelser finner du i chokladens underbara värld. har blivit allt mer populärt på senare år och med god anledning. För vem kan motstå att dyka ner i denna mörka, sinnliga och söta värld? I den här artikeln tar vi dig med på en resa genom några av de bästa platserna för chokladprovning i Stockholm.

9-14 sorter provas
Chokladprovning Taysta

Taysta.se

Oftast på Södermalm

Även för par

Ca 2 timmar

Presentkort

Upplevelse.com

Många städer att välja på

För alla åldrar

I grupp

Hur går en chokladprovning till?

En chokladprovning kan liknas vid en vinprovning, men istället för druvor fokuserar man på kakaobönan. Vid en chokladprovning får du möjlighet att smaka på olika sorters choklad, allt från mörk och bitter till söt och mjölkig. Guiden ger information om varje chokladbit, dess ursprung, tillverkningsprocess och smaknoter. Det finns ingen bättre plats att lära sig om chokladens fantastiska smakspektrum och hur man uppskattar dem än på en chokladprovning.

Var kan man gå på chokladprovning i Stockholm?

I Stockholm finns det många platser där du kan uppleva en chokladprovning. Nedan följer en beskrivning av tre populära ställen som du inte får missa.

Chokladfabriken

Chokladfabriken är ett av Stockholms mest kända chokladföretag som drivs av två passionerade konditorer. Här erbjuds chokladprovningar i den lilla men intima fabriken där du får en inblick i hur chokladen tillverkas och sedan får smaka på flera underbara sorter. En chokladprovning på Chokladfabriken är en fantastisk upplevelse för alla sinnen.

Chokladhuset

Om du letar efter en verkligt unik chokladprovning bör du besöka Chokladhuset. Här hittar du inte bara läckra chokladprovningar utan också chokladkurs och desserter med choklad. De erbjuder även chokladprovningar utomhus där du får prova på choklad i kombination med en fascinerande promenad i Stockholms historiska hjärta.

Peter’s Yard

På Peter’s Yard kan du kombinera chokladprovning med en härlig fika. Denna stilrena konditori och bageri erbjuder chokladprovningar där du får lära dig om, och smaka på, fantastiska chokladsorter från hela världen. Och som bonus kan du avsluta provningen med några av deras läckra bakverk.

Varför ska man prova på en chokladprovning?

Chokladprovning är en rolig och lärorik aktivitet att göra ensam, med en partner eller med vänner. Det är ett utmärkt sätt att lära sig mer om choklad och dess ursprung och på samma gång uppleva fantastiska smaker. Men det är inte allt – det är också ett underbart sätt att stödja lokala producenter och smakrika småföretag.Ta chansen att utforska chokladens ljuvliga värld nästa gång du är i Stockholm. Med sina flertal chokladbutiker och passionerade producenter erbjuder staden en smulig värld full av smakupplevelser att njuta av. Kom ihåg, en chokladprovning handlar inte bara om att äta choklad – det handlar om att uppleva det!

Lämna en kommentar